Pla Lector- Biblioteca

El Pla Lector té com a objectiu millorar la comprensió lectora i el procés de lectoescriptura de l’alumnat, de manera que faciliti el bon rendiment acadèmic. Així mateix pretén fomentar el Gust per la lectura, per tal que els nostre alumnat esdevingui bon lector i desenvolupi l’interès per conèixer el seu entorn, enriquint-se amb tot allò que els llibres de gèneres i temàtiques diverses els ofereixen.

Hi estan implicats tots els Departaments, que col·laboren amb activitats periòdiques i que són revisades anualment.

Un altre repte que té el Pla lector és el desenvolupament de la competència informacional, tan necessària en el context en què es mouen els nostres adolescents. Assolir una bona competència lectora, a més d’ajudar els nostres alumnes a millorar els resultats i el rendiment acadèmic, és una eina indispensable que els farà ciutadans crítics i informats per desenvolupar-se en la societat.

La biblioteca del nostre centre està adscrita al Punt-edu des del curs 2006-07. Des d’aleshores és un punt neuràlgic des d’on irradien un munt d’activitats relacionades amb la lectura i amb la cultura en general.

Hi ha una professora coordinadora del pla esmentat així com també de la resta d’activitats. Tenim un bibliotecari, al migdia i a la tarda fins a les 19h, que finança l’AMPA. La nostra biblioteca també està oberta durant l’hora d’esbarjo.

S’adquireixen novetats trimestralment per a tota la comunitat educativa.  Es realitzen exposicions monogràfiques, es fan rifes per Nadal de paneres de llibres entre els alumnes que han fet préstecs de llibres i per Sant Jordi, al costat de totes les activitats que programa el centre, fem un intercanvi de llibres.

La Biblioteca col.labora en el taller de biblioteques escolars de Primària i Secundària del districte de Sarrià- Sant Gervasi.