Aquest tret s’amplia en el cas de l’anglès, amb el compromís de l’ampliació de l’ús de l’anglès com a llengua vehicular a diferents assignatures.
Es potencia la formació de nous alumnes mediadors i l’extensió de la seva presència en el centre. Els Projectes d’Aprenentatge i Servei es promouen com a espai d’implementació de la competència ciutadana. Es complementa l’acció tutorial amb la matèria de Cultura i Valors Ètics.
Amb el propòsit de mantenir i reforçar les experiències d’aprenentatge utilitzant totes les metodologies i estratègies l’institut s’incorpora a propostes innovadores que facilitin situar l’alumne en el centre de l’aprenentatge amb la incorporació progressiva de franges horàries i amb l’ús de metodologies i propostes de treball per projectes.
Les quatre línies als ensenyaments obligatoris ESO.
Les tres línies als ensenyaments postobligatoris en règim diürn de Batxillerat amb les modalitats de batxillerat humanístic, social, científic i tecnològic i la doble titulació del Batxibac.
Les tres línies als ensenyaments postobligatoris en règim nocturn de Batxillerat amb les modalitats de batxillerat humanístic, social, científic i tecnològic.
Objectius generals
-
Dinamitzar el funcionament del centre cap a un projecte d’ensenyament públic fonamentat en la participació democràtica de tots els components i el principi emancipador del coneixement.
-
Promoure processos actius d’aprenentatge desenvolupant metodologies centrades en l’alumnat.
-
Facilitar l’accés als coneixements que són presents en tot el procés educatiu per tal que l’alumnat estigui en condicions d’entendre el món i de relacionar-se amb el seu entorn.
-
Avançar en l’assoliment de les competències bàsiques a través de quatre eixos en els quals s’emmarquen els processos d’ensenyament i d’aprenentatge: aprendre a ser i actuar de manera autònoma, aprendre a pensar i comunicar, aprendre a descobrir i tenir iniciativa i aprendre a conviure i habitar el món.
-
Promoure el desenvolupament de la intel·ligència executiva, que ha de permetre la gestió del coneixement i l’afectivitat de l’alumnat amb l’objectiu d’aconseguir una disposició activa i creativa en la resolució dels problemes.
-
Atendre la diversitat de les persones i les seves peculiaritats, per tal de no exercir una discriminació en l’àmbit mateix de l’aprenentatge.
-
Tenir cura de la formació científica, humanística i artística necessària i rigorosa perquè l’alumnat estigui en les millors condicions per començar els estudis superiors.
-
Fer ús de les noves tecnologies com a eina de coneixement i de futur.
-
Aconseguir una major integració amb l’entorn posant en estreta connexió els processos d’aprenentatge amb el creixement de l’alumnat com a persona social.
-
Fomentar l’aprenentatge de les llengües estrangeres: anglès, francès i alemany.
-
Impulsar activitats socioculturals que promoguin l’aprenentatge i permetin a l’alumnat establir relacions entre l’àmbit escolar i la realitat social.
-
Despertar en l’alumnat la consciència que els continguts de l’ensenyament tenen el seu referent en la societat que l’envolta, integrant en el món educatiu l’anàlisi i la discussió dels problemes reals de la vida quotidiana.
-
Plantejar l’educació com a tasca col·lectiva i d’equip. La responsabilitat pedagògica i tutorial és compartida per tot l’equip docent.
-
Promoure la participació de l’alumnat en la vida educativa propiciant així el seu creixement personal, fent-li assumir majors responsabilitats alhora que l’exercici de més drets.
-
Fomentar la implicació de tots els grups que integren la comunitat educativa: alumnat, professorat, famílies i personal no docent.
-
Crear un ambient d’estudi i de convivència motivant i il·lusionant, estrenyent vincles i fent activitats conjuntes que enriqueixin el dia a dia de la vida al centre.
Accés al document complet: PEC 2019-2020