Enlaira’t. Alumnat 4t ESO

El dia 9 de maig l’alumnat de Biologia i Geologia de 4t d’ESO va assistir a la cloenda del projecte Enlaira’t: deixa enrere els fums. Es tracta d’un programa d’educació ambiental impulsat per la Plataforma per la Qualitat de l’Aire en el qual han participat 9 centres educatius de Barcelona.

El programa consta de diferents fases. Durant el mes de febrer, l’alumnat va rebre un parell de tallers dinamitzats per dos experts. El primer consistia en veure què és i què comporta la contaminació atmosfèrica, quines són les conseqüències de l’ús del cotxe i quins valors es transmeten a través de la seva publicitat. El segon va ser una classe pràctica sobre com es poden transmetre els valors de la mobilitat activa i sostenible a través de l’audiovisual.

Durant els mesos de març i abril, l’alumnat ha estat investigant com és la contaminació que els envolta i quins efectes té sobre la salut i el medi ambient, a partir dels coneixements adquirits han pogut elaborar un vídeo per promoure una mobilitat més sostenible.

En la jornada de cloenda es van projectar els diferents anuncis i es van poder veure creacions molt imaginatives que pretenen conscienciar a la població sobre la necessitat de reduir l’ús dels vehicles motoritzats.

A més a més, el vídeo fet per l’Aina Comulada, la Kristel Montoya, la Mariona Sabata, la Berta Santiago, la Lucía Valdés i el Lluís Vilaró va rebre el premi en la categoria Millor Guió.